Spouwmuren zijn kwetsbaar. Zeker bij de niet al te brede spouwmuren, is het risico op vochtdoorslag best groot. Ook kunnen eventuele leidingen die in de spouw zijn verwerkt en die daar volledig buiten het zicht vallen, er voor zorgen dat er problemen ontstaan die je niet zo maar hebt opgelost. Het is dus aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen als je het vermoeden hebt dat er ergens in de schouw een probleem aan het ontstaan is of recentelijk is ontstaan.

Met name lekdetectiebedrijven hebben veel experts in dienst, die onder meer door middel van endoscopieën proberen de oorzaak te achterhalen. Maar hoe werkt zo’n endoscopie bij een lekdetectiebedrijf eigenlijk?

Een endoscopie is niet alleen voor spouwmuren
lekkageJe kunt een endoscopie ook inzetten voor afvoerkanalen en rookgaskanalen. Eigenlijk overal waar je met een kleine camera in een open ruimte kunt komen, kun je zoeken naar de oorzaak van een lekkage. Zo kan het handig zijn om bij een lekkage in bijvoorbeeld een schoorsteen, of het vermoeden daarvan, met een endoscoop het kanaal in te gaan.

Daarin kun je precies zien waar de vochtplekken ontstaan en waar waarschijnlijk ook de oorzaak van de lekkage zit. Daarna kan je de noodzakelijke beheersmaatregelen nemen. Overigens is het dan wel aan te raden om zo goed als mogelijk advies te vragen aan loodgieters, dakdekkers of andere experts. De kans dat de lekkage wordt veroorzaakt door precies datgene wat jij nu hebt gevonden, is natuurlijk groot, maar je weet maar nooit.

Call Now Button