Soms kan het zo zijn dat uw radiator niet, of maar gedeeltelijk warm wordt. Het is altijd goed om uw verwarming op dat moment te ontluchten. Allerlei soorten bezinksel of de vorming van luchtbellen in uw radiator, kunnen er namelijk voor zorgen, dat u niet of sterk vermindert, van de warmte in huis kunt genieten. Het ontluchten van uw radiator is daarom dus erg belangrijk voor een goed verdeelde warmte in huis. U lost dit probleem makkelijk op door een ontluchtingskraantje aan te schaffen! U kunt de verwarming het beste ontluchten in de periode vlak voordat u hem weer veelvuldig gaat gebruiken. Het ideale moment om uw verwarming onder handen te nemen, is in de maand oktober.

Andere soorten ontluchting in uw huis

Niet alleen uw radiator(en) kunnen last hebben van een te veel aan lucht. Ook uw leidingen dienen soms ontlucht te worden. Wanneer er lucht in de waterleiding terecht komt, zal uw waterdruk in huis sterk afnemen. Het is dus verstandig om uw waterleiding te laten ontluchten wanneer uw stromende water opeens veel minder krachtig is. Het ontluchten van uw leidingen is al in enkele minuten te voltooien. Als u van klussen houdt en verstand heeft van uw leidingen en hoe u deze kunt ontluchten, dan kunt u dit gemakkelijk zelf doen. Wanneer u twijfelt over hoe u de leidingen ontlucht, adviseren wij u om een professionele loodgieter in te schakelen om de klus te klaren!

Waar u op let tijdens de aanschaf van een ontluchtingskraantje

Natuurlijk is het fijn als de ontluchtingskraan precies op uw radiator past. Daarom is het belangrijk dat u goed kijkt wat voor soort ontluchtingskraan u in huis heeft. Het kan zijn dat u een zeshoekige kop ziet. Als dit het geval is, kunt u het beste een vlindersleutel aanschaffen. Zo niet, dan kunt u het beste een waterpomptang of een bektang aanschaffen.

 

 

Gootsteen ontstoppen Call Now Button