Werkt jouw toilet niet goed meer? Dan kan dit het gevolg zijn van een verstopping. Blijkt uit nadere inspectie dat dit niet de oorzaak is van het probleem? Dan zit de oorzaak misschien in de toilet zelf. Toiletpotten en ander sanitair is namelijk ook onderhevig aan slijtage. Het sanitair wordt immers veelvuldig gebruikt, waardoor het na verloop van tijd gewoon ‘op’ kan zijn. Om het sanitair weer fatsoenlijk te kunnen gebruiken, moet je nieuw sanitair aanleggen. Maar kun je dit zelf doen of is het beter om dit uit te besteden aan een loodgieter?

Zelf aan de slag met nieuw sanitair


Voordat je nieuw sanitair aan kunt leggen, moet het oude natuurlijk eerst verwijderd worden. Menig inwoner van Den Bosch hanteert hierbij de sloophamer. Dit is een mogelijkheid, maar wij raden deze werkwijze niet aan. Waarom niet? Omdat je hierbij schade aan kunt richten aan het leidingwerk. Indien het leidingwerk niet intact blijft, moet je eerst herstelwerkzaamheden uitvoeren voordat je nieuw sanitair aan kunt leggen. Verwijder het sanitair daarom liever rustig en in zijn volledigheid. Het leidingwerk blijft zodoende heel en mogelijk kun je het sanitair nog tweedehands verkopen.

Vervolgens is het zaak het sanitair aan te leggen. Dit moet op de juiste manier gebeuren. Controleer dus altijd goed of de watertoevoer en afvoer goed aangesloten zijn. Is dit niet het geval? Dan kan er vroeg of laat een lekkage ontstaan. Vraag je daarom altijd af of het verstandig is zelf nieuw sanitair aan te leggen.

Loodgieter inschakelen


Heb je geen idee hoe je nieuw sanitair aan moet sluiten? Laat de klus dan uitvoeren door een loodgieter. Voor hem kent sanitair namelijk geen geheimen. Hij weet hoe hij oude sanitaire voorzieningen moet verwijderen en nieuwe moet installeren. Grote voordeel hiervan is dat je jouw sanitair zodoende normaal kunt gebruiken. Bovendien hoef je niet bang te zijn voor een lekkage. Een loodgieter installeert het sanitair altijd op de juiste manier, waardoor water niet uit het leidingwerk kan ontsnappen.

Gootsteen ontstoppen Call Now Button