Lijkt het vocht steeds minder goed weg te lopen in de gootsteen? Heeft u last van een nare geur in uw keuken of badkamer? Mogelijk is er sprake van een gootsteenverstopping. Op het moment dat u niets aan de gootsteenverstopping zou (laten) doen, zou u deze op termijn niet meer kunnen gebruiken. De ophoping van restafval in de afvoer wordt hierbij dermate groot, dat er geen vocht meer naar de centrale riolering kan worden afgevoerd. Bij het gebruik van de gootsteen zal deze hierdoor overstromen. Iets wat u wilt voorkomen! In dit artikel leest u meer over het oplossen van een gootsteenverstopping. U heeft hier niet direct de hulp van onze loodgieter uit Den Bosch bij nodig. Wel zo voordelig!

Zelf een gootsteenverstopping in huis oplossen

Er zijn verschillende manieren om een gootsteenverstopping zelf te verhelpen. U zou bijvoorbeeld voor het gebruik van soda kunnen kiezen. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval in uw afvoer los zal komen te zitten. Door de afvoer vervolgens goed door te spoelen, zal de verstopping verminderd worden. Ook het gebruik van een trekveer, verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten, kan helpen om de verstopping in de gootsteen op te lossen. Een derde optie is de klassieke ontstopper, waarmee u de druk op de afvoerleiding vergroot. Deze druk zorgt dat het restafval van de afvoerwanden getrokken wordt.

Hulp bij het verhelpen van verstoppingen in de gootsteen

Is de verstopping in uw gootsteen dermate hardnekkig, dat u deze niet zelf op kunt lossen? In dat geval kunt u rekenen op de hulp van onze loodgieters in Den Bosch. Wij beschikken over verschillende hulpmiddelen, waarmee we de verstopping als sneeuw voor de zon kunnen doen laten verdwijnen. Ook kunnen we u nadien met een kleine camera laten zien, dat de afvoer schoon is van binnen. Om verstoppingen voortaan te voorkomen, kan het slim zijn de afvoer jaarlijks preventief te laten ontstoppen

Call Now ButtonVerwarmingsinstallateur in Den Bosch