Wellicht klinkt het u wat gek in de oren, een lekkage in de garage. Een lekkage ontstaat immers meestal rond een leiding in de badkamer, bij de afvoer van de gootsteen in de keuken, enzovoorts. Toch kan een lekkage ook in de garage ontstaan! Wanneer u bijvoorbeeld boorwerkzaamheden uitvoert in de garage kunt u per ongeluk tegen een leiding komen, waarbij de leiding beschadigd raakt. Zonder dat u het misschien weet lopen er namelijk een groot aantal leidingen tussen de muren van uw garage. Denk aan een leiding voor de watervoorziening in de garage, een leiding voor de kraan die aan de buitenkant van de schuur zit of een radiator.

Een lekkage door boorwerkzaamheden verhelpen

Wanneer u vermoedt dat u last heeft van een lekkage in de garage als gevolg van de eerder uitgevoerde boorwerkzaamheden, dan is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk de hulp van een loodgieter in te schakelen. Met een speciale lamp is het voor een loodgieter mogelijk om de bron van een lekkage te achterhalen. Als het hierbij om een klein gaatje gaat zal de loodgieter dit afdichten met een rubberen ringetje. In andere gevallen kan het noodzakelijk zijn om de volledige leiding te vervangen.

Des te sneller u de hulp van een loodgieter inschakelt voor het verhelpen van een lekkage in de garage, des te kleiner ook de kans is dat u te maken krijgt met waterschade.

buitenkraan afsluiten Call Now Button