Een koolmonoxidemelder kunt u met schroeven bevestigen op uw muur of op een houten wand. Indien u geen klusser bent en niet overweg kunt met een boormachine en een paar schroeven, kunt u ook een CO-melder met een magneetstrip kopen. Deze is makkelijk en snel te bevestigen en waarschuwt u toch tijdig wanneer er koolmonoxide vrijkomt in een bepaalde ruimte.

CO-melder bevestigen

Een koolmonoxidemelder is aan de achterkant voorzien van twee dunne, zelfklevende, metalen magneetschijven. U bevestigt simpelweg een magnetisch schijfje op de muur of het plafond en vervolgens kleeft u de melder gewoon aan deze schijf vast. Lees voordat u begint met het bevestigen van de koolmonoxidemelder de gebruiksaanwijzing goed door. Hierin staat stap voor stap uitgelegd hoe u de de CO-melder met magneetstrips moet bevestigen.

Waar plaatst u de melder?

De CO-melder dient in, of in de buurt van, elke kamer met daarin een brandstofverbruikend toestel geplaatst te worden. Bij een brandstofverbruikend toestel kunt u denken aan een cv-ketel of een geiser. Plaats de melder altijd op een zichtbare plek en dus niet in bijvoorbeeld een boilerruimte. Indien u de melder op een onzichtbare plek plaatst, bestaat de kans dat u het alarm niet kunt horen.

Hulp bij plaatsing

Weet u zich geen raad met de plaatsing van de melder? Dan kunt u contact zoeken met een loodgieter bij u in de buurt. Hij kan u ongetwijfeld vertellen waar u de CO-melder het beste kunt plaatsen en waar u bij plaatsing allemaal op moet letten.

Lekkage in garage na boren Call Now Button