Tijdens de vorstperiode in de wintermaanden kan het water in de leidingen van uw buitenkraan bevriezen. Als gevolg hiervan zal het water uitzetten en zullen uw leidingen knappen. Reden genoeg om tijdig de hulp van een loodgieter in Den Bosch in te schakelen voor het afsluiten van de buitenkraan. Door de buitenkraan af te sluiten laat u de leidingen naar de buitenkraan leeglopen, zodat het water niet langer kan bevriezen. Mocht er toch nog een beetje water in de leidingen blijven staan, dan is dat geen probleem. Het water zal namelijk nooit zodanig uitzetten, dat de leidingen knappen.

Hoe sluit de loodgieter in Den Bosch de buitenkraan af?

Bij het afsluiten van de buitenkraan gaat de loodgieter in Den Bosch allereerst op zoek naar de afsluiter van de leidingen naar de buitenkraan. De afsluiter bevindt zich vaak onder uw vloer in de kruipruimte. Met deze afsluiter is het mogelijk om de leiding af te sluiten van de rest van het leidingnetwerk. Er zal nu dus niet langer water naar de buitenkraan lopen. Door de buitenkraan enige tijd open te laten staan na het omdraaien van de afsluiter zal het resterende water uit de leidingen lopen.

In de lente kunt u de afsluiter opnieuw laten omdraaien door een loodgieter in Den Bosch, zodat u de buitenkraan in de lente en de zomer weer kunt gebruiken.

Een alternatief voor het afsluiten van de buitenkraan

Wanneer u de buitenkraan ook in de winter wilt kunnen gebruiken is het afsluiten van de buitenkraan door een loodgieter in Den Bosch niet de juiste oplossing. U kunt er in dat geval beter voor kiezen om de leidingen naar uw buitenkraan te laten isoleren met piepschuim. Het piepschuim houdt de leidingen op temperatuur, zodat het water niet kan bevriezen en uw leidingen daardoor niet zullen knappen.

Lekkage in garage na borenVloerverwarming Loodgieter Den Bosch Call Now Button