De installatie van een cv ketel kent eigenlijk duizenden verschillende stappen als we iedere handeling die gedaan moeten worden meetellen. De procedure voor het installeren bestaat echter uit vier stappen die grof beschrijven hoe de installatie van een nieuwe ketel in zijn werk gaat. Als deze stappen beschreven worden dan lijkt het misschien een makkelijke opgave om een oude ketel te vervangen en een nieuwe te plaatsen. Echter moet bij elke stap met ontelbare dingen rekening worden gehouden die de veiligheid tijdens en na de installatie moeten waarborgen.

Oude ketel verwijderen

De eerste stap bij het installeren van een nieuwe cv ketel is natuurlijk het oude exemplaar verwijderen. Hierbij moeten de gas- en watertoevoer worden afgesloten en ook de elektriciteit naar de ketel moet worden uitgeschakeld. Vervolgens moet de oude ketel op een veilige manier verwijderd worden om plaats te maken voor de nieuwe ketel.

Nieuwe ketel installeren

Nu dat de oude ketel verwijderd is kan de nieuwe op deze plek worden geïnstalleerd. In sommige gevallen moeten er nog wel aanpassingen gedaan worden aan de aansluitingen zodat deze gebruikt kunnen worden voor het nieuwe model. Nieuwe modellen cv ketels zijn namelijk niet alleen zuiniger, maar vaak ook compacter van formaat en dit kan ervoor zorgen dat er wat leidingen verlegd moeten worden.

Vervangen kranen onder ketelcv ketel compri_crop

Een cv ketel moet regelmatig worden bijgevuld worden en hiervoor zitten er kranen onder de ketel en het expansievat. Bij het installeren van een nieuwe ketel worden ook altijd deze kranen vervangen. Vervolgens kan de nieuwe ketel worden afgesteld en is deze klaar voor gebruik.

Call Now Button