Wanneer u een lekkende kraan in huis heeft, is het belangrijk om deze spoedig te vervangen. Een lekkage rond uw kraan kan voor een nare waterschade aan uw keuken zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het vocht wat bij de keukenkastjes naar beneden trekt en hier voor waterschade in de vorm van schimmel- en zwamvorming kan zorgen. Een type waterschade die vaak lastig te herstellen is! Ook kan er houtrot rond uw keukenkastjes ontstaan, wat ertoe leidt dat deze keukenkastjes in veel gevallen vervangen moeten worden.

 

Tip: laat een lekkage in huis met spoed oplossen door onze spoedloodgieter in Den Bosch! De spoedloodgieter staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar. Over het algemeen staan we binnen een half uur bij u op de stoep, om de lekkage voor u te verhelpen. Zo wordt de kans op een ernstige waterschade kleiner.

 

Haal de kraan los en controleer onderdelen

U kunt zelf een eerste stap zetten bij een lekkende kraan. Dit doet u door de kraan los te draaien en de verschillende onderdelen hiervan te controleren op slijtage. Met name de rubbertjes die in de kraan verwerkt zitten, kunnen door de jaren heen minder sterk zijn geworden. De rubbertjes sluiten hierdoor niet langer goed aan, waardoor er water uit de kraan kan lekken. Het vervangen van deze rubbertjes kan in zo’n geval voldoende zijn om de lekkende kraan op te lossen. Naast de rubbertjes zijn er verschillende andere onderdelen die de lekkage veroorzaakt kunnen hebben. Draai de onderdelen na het loshalen hiervan stevig aan.

 

Lekkage bij de sifon onder de kraan

Een lekkende kraan hoeft niet altijd veroorzaakt te worden door de onderdelen van de kraan zelf. Ook de afvoer- en waterleidingen onder de kraan kunnen de lekkage veroorzaakt hebben. Het is om deze reden verstandig om ook nog eens goed naar de staat van de sifon onder de kraan te kijken. Mogelijk is deze niet goed aangesloten op de leidingen, of zijn hier scheurtjes in ontstaan. Het vervangen van de sifon kan de lekkage rond uw kraan in zo’n geval verhelpen.

Vloerverwarming Loodgieter Den BoschCV ketel onderhoud reparatie Den BoschCall Now Button