Lekkages opsporen – Werking van lekdetectie in Den Bosch

lekdetectie Den BoschEen lekkage kan op tal van verschillende plekken in uw woning ontstaan. De meest bekende vorm van een lekkage is de lekkage als gevolg van een hevige regen- of hagelbui, waarbij het water via het dak van uw woning naar binnen sijpelt. Een dergelijke lekkage kan onder meer ontstaan als dakpannen van uw dak gewaaid zijn, of als er kleine scheurtjes in uw dakbedekking zitten. Helaas is er tegen zo’n lekkage vaak weinig te doen, zeker niet als bijvoorbeeld takken of andere scherpe voorwerpen tegen uw dakbedekking slaan tijdens de regen- of hagelbui. Het enige wat u in dit geval kunt doen, is het eens per half jaar laten uitvoeren van onderhoud aan uw dakbedekking. Hierbij kijkt een loodgieter of er sprake is van slijtage aan uw dakbedekking, zodat dit tijdig hersteld kan worden.

Andere vormen van lekkage zijn onder meer CV lekkage, waterleidinglekkage, badkamerlekkage en gevellekkage. Deze vormen zijn veel lastiger te herkennen, maar kunnen wel leiden tot een blijvende waterschade aan het houtwerk van uw woning of bijvoorbeeld belangrijke foto’s of en documenten. Een loodgieter beschikt over het algemeen over de juiste apparatuur om een lek snel voor u te detecteren en zo verdere schade tegen te gaan. Wanneer u vermoedt last te hebben van een lekkage is het dan ook sterk aan te raden om direct de hulp van een loodgieter bij u in de buurt in te schakelen voor een lekdetectie in Den Bosch.

Werking van een lekdetectie

Bij een lekdetectie probeert een loodgieter met verschillende vormen van apparatuur de bron van het lek voor u te achterhalen. Zodra een lek gedetecteerd is, zal een loodgieter proberen de bron van de lekkage direct voor u aan te pakken. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een scheurtje in uw afvoer of waterleiding, kan het voldoende zijn om het gat te dichten met een rubberen ringetje. In andere gevallen kan het noodzakelijk zijn een deel van de leiding te vervangen, zodat u in de toekomst geen last meer krijgt van de bron van de lekkage.

Ook krijgt u in veel gevallen een rapport van de lekdetectie, zodat u een lek in de toekomst makkelijker kan vinden. Mocht er kort na het verhelpen van het lek weer een lekkage opspelen, dan zal de loodgieter vaak zorgen voor een betere, andere oplossing.

Methoden voor een lekdetectie

Een loodgieter beschikt over verschillende materialen om een lekdetectie bij u thuis uit te kunnen voeren. Zo kan een lekdetectie gedaan worden met een drukmeting, door middel van infrarood en bijvoorbeeld met traceergas. Traceergas is onschadelijk en zal in de waterleiding gespoten worden, waarna het de kortste weg naar buiten zoekt; bij de bron van de lekkage. Met een speciale gasmeter kan de loodgieter de bron vervolgens eenvoudig voor u traceren.

Ook een drukmeting is een veelvoorkomende methode voor het uitvoeren van een lekdetectie. Dit kunt u in feite zelf uitvoeren! Heeft u bijvoorbeeld geregeld last van een haperende CV, waarbij de CV ketel moet worden aangevuld om goed te blijven functioneren? In veel gevallen is dit dan de aanwijzing, dat er water uit de CV weglekt.

Jarenlange ervaring

Wij denken met u mee

Snel bereikbaar

073-2050027