Sta je ’s morgens onder de douche ineens met het water tot je enkels? Grote kans dat je doucheputje ontstopt is. Helaas rest je niets anders dan de kraan dicht te draaien om overstroming te voorkomen. Veelal komt het echt totaal niet uit; je moet net weg of kunt het naast je ochtendhumeur echt niet gebruiken. Maar ja, wat doe je er aan? Gelukkig hebben wij een paar tips op een rijtje gezet om het doucheputje zo snel en gemakkelijk mogelijk te ontstoppen. Zonder vieze handen te krijgen, want dat is misschien wel het vervelendste aan het schoonmaken van het doucheputje.

Chemische ontstopper

Om maar direct met het paardenmiddel te beginnen: je kunt chemische ontstopper aanschaffen in de meeste bouwmarkten en veelal ook wel in een grotere supermarkt. Het is een busje wat je zo in de afvoer leeg kiept. Soms bestaat het uit twee componenten die je achtereenvolgens in de afvoer moet gieten. Zorg wel voor voldoende ventilatie en ga niet met je neus boven de afvoer hangen, want het middel is sterk chemisch en giftig. Volg nauwlettend de gebruiksaanwijzing om schade aan de afvoer of schade aan jezelf te voorkomen. Pas ook de juiste dosis toe; ook die informatie vind je op de verpakking.

Let op als er iets is doorgespoeld

Heb je per ongeluk een object doorgespoeld? Bijvoorbeeld een washandje? Gebruik dan geen chemische middelen en probeer het object er weer zo snel mogelijk uit te halen. Doe je dat niet, dan kan het object verder de afvoer in komen en wordt de verstopping alleen maar ernstiger. Het lukt dan misschien helemaal niet meer om zelf de verstopping te verhelpen waardoor je een expert zult moeten inschakelen om de afvoer te ontstoppen.

Call Now ButtonLoodgieter Den BoschCV ketel onderhoud reparatie Den Bosch